Güzelliğinizi Medikal Estetikle Taçlandırın
Yüzyıllardır var olan güzel görünme içgüdüsü günümüzde medikal estetik uygulamalarıyla birlikte artarak devam ediyor. Medikal estetik uygulamaları, ileri teknoloji ve tıbbi yeniliklerin birleşimiyle geliştirilen güvenli ve etkili prosedürlerdir. İnsanlar fiziksel görünümlerini iyileştirmek, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve kendini daha iyi hissetmek için medikal estetik yöntemlerine başvurmaktadır. Bu uygulamalar cilt gençleştirme, kırışıklık azaltma, leke tedavisi, vücut şekillendirme ve saç restorasyonu gibi çeşitli estetik amaçlar için kullanılmaktadır.
Hastahanelerimizde uygulanan medikal estetik uygulamalarından bazıları mezoterapi, gençlik aşısı, estetik dolgu, PRP, botoks ile yüz gençleştirme ve göz altı ışık dolgusudur.
Mezoterapi
Mezoterapi kırışıklık, sarkma, renk değişimi gibi cilt sorunlarından şikayetçi olan kişilere ve saç dökülmesi yaşayanlara uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Ayrıca akut ve kronik ağrılar, cilt lekeleri, selülit, çatlak gibi deri hastalıklarının tedavisinde de etkili olmaktadır. Cerrahi olmayan bir tedavi tekniğidir ve dünya çapında oldukça popülerdir.
Mezoterapiyle deri altındaki kolajen ve elastin yapılar uyarılarak cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin sağlanmasıyla kan dolaşımının düzenlenmesi hedeflenir. Genellikle deri altına enjeksiyon şeklinde veya bazı özel mikroenjeksiyon teknikleri kullanılarak uygulanır. Tedavi öncesi bölge lokal anestezik kremlerle hafif olarak uyuşturulduğundan, iğnenin küçük darbeleri minimal düzeyde hissedilmektedir.
Mezoterapi herkes için aynı şekilde kullanılmaz, tamamen kişiye özel olarak yapılan bir tedavi yöntemidir. Uygulanacak mezoterapi yöntemine kişinin yakınmaları, şikayetin şiddeti ve hastanın yaşı gibi faktörlere bağlı olarak karar verilir. Gebe, emziren, inme geçiren, kan pıhtılaşması yaşayan kişiler, kalp, kanser ve diyabet hastaları haricinde 18 yaşını dolduran herkese mezoterapi uygulanabilir.
Gençlik Aşısı
Yaşın ilerlemesiyle birlikte cilt dokusunda yer alan kolajen ve hyalüronik asit üretimi azalır. Bunun sonucunda cilt canlılığını kaybeder. Gençlik aşısı cildi yüksek oranda nemlendirerek elastikiyetini arttıran, parlaklık veren, zamanın ve çevresel faktörlerin ciltte meydana getirdiği hasarları onarmaya yarayan bir mezoterapi yöntemidir. İnce bir iğne yardımıyla cilde somon DNA, hyalüronik asit, multivitamin ve multimineral enjekte edilerek kılcal mikro dolaşımı arttırılır. Böylece yumuşaklık, pürüzsüzlük ve canlılık sağlanarak genç bir görünüm elde edilmiş olur.
Estetik Dolgu
Yaş, sigara kullanımı, güneş ve yer çekiminin etkisiyle ciltte zamanla sarkmalar ortaya çıkar. Oluşan sarkıklıklar ve çukurlar estetik dolgu ile düzeltilir. Ayrıca dolguyla daha dolgun ve hacimli dudaklar kazanmak, daha keskin bir çene hattı (jawline dolgusu) ve daha belirgin elmacık hattı elde etmek mümkündür. İşlem sırasında genellikle cilt altındaki dokularla mükemmel uyum sağlaması nedeniyle hyalüronik asit bazlı dolgular tercih edilir. Vücutta çok sayıda bulunan ve doğal bir molekül olan hyaluronik asitin alerji ve kızarıklık gibi reaksiyonlar oluşturma ihtimalinin çok düşük olması da ayrıca bir tercih sebebidir.
İşlem sırasında hastanın rahatsızlık duyduğu bölgeye, vücuda herhangi bir zararı olmayan ve zamanla eriyebilen bir madde enjekte edilir. Dolgunun etkisi, uygulandığı bölgeye ve dolgunun yapısına bağlı olarak 9 ay ile 2 yıl arasında devam eder.
PRP
PRP, kişinin kendi kanının çeşitli işlemlerden geçirilerek tedavisi planlanan dokulara enjekte edilmesiyle uygulanır. Kullanım amacı iyileşmeyi hızlandırmak ve iltihaplanmayı azaltmaktır. Kandaki trombositlerin salgıladığı büyüme faktörleri sayesinde hasarlı dokular iyileşir, kan akımı hızlanır ve kıkırdaklar daha sert ve esnek bir forma gelir.
PRP enjeksiyonları saç uzatma ve dökülmeyi engelleme, cilt gençleştirmeyi destekleme ve yumuşak doku iyileşmesini hızlandırma gibi çeşitli nedenlerle tercih edilebilir. Kişinin kendi kanından elde edilen bir maddeyle uygulanması, ciddi yan etkilere neden olmaması gibi avantajları PRP’nin uygulanabilirliğini arttırır.
Botoks ile Yüz Gençleştirme
Botoks, en yaygın cilt kırışıklıklarının tedavisinde kullanılır. Özellikle göz kenarlarında oluşan kaz ayağı çizgilerinde, kaş çatma durumunda, alın ve burun kenarındaki kırışıklıklarda etkili bir şekilde kullanılır; bu çizgileri azaltarak kişiye daha genç bir görünüm sağlar.
Yaş ilerledikçe vücuttaki elastin ile kolajen seviyeleri azalır, bu da cildin sarkmasına neden olur. Son araştırmalar botoksla tedavi edilen cildin elastikiyetini ve esnekliğini geri kazandığını göstermiştir. Botoksun doğal ve canlı bir görünüm sağlaması ve ifadesiz, donuk bir çehre yaratmaması için uygulanan doz, hekimin deneyimi ve bölge seçimi önemlidir.
Botoks ayrıca, kişilerin hayat kalitesini oldukça düşüren migren hastalığının önlenmesinde de kullanılabilir. Boyun ve baş bölgesinde migren ataklarının başlamasına neden olan sinir sıkışmalarına uygulanan botoks ile kaslar tedavi edilmiş olur. İşlemin en büyük avantajı hastaların ilaç kullanımını azaltması, hatta bazen tamamen bitirmesidir.
Masseter kasının büyüyerek, çene bölgesinin yan tarafında belirgin hale gelmesi durumuna masseter hipertrofisi (çene kası büyümesi) denir. Bu durumda çene yanlara doğru genişler ve yüz şekli kareye benzer. Bu rahatsızlığın tedavisi için masseter botoksu uygulanabilir. Masseter botoksu yüzün alt kısmında incelme sağlayarak çene bölgesindeki şekil bozukluklarını düzeltir. İşlem sonrası çene yapısı inceltilerek daha ince ve oval bir yüze kavuşulur. Ayrıca kişi çene kası büyümesi nedeniyle gelişen ağrılarından da kurtulmuş olur.
Botoks etkisi uygulamalar yapıldıktan sonra 72 saat içinde ortaya çıkar, 4 ila 6 ay kadar sürer. Uygulayan hekimin belirli aralıklarla botoksu yenilemesi gerekebilir.
Terleme Botoksu
Terleme başlıca vücudun ısı dengesini korumaya yarayan bir fonksiyondur. Aşırı terleme birçok insan için konfor ve hijyen açısından önemli bir sorun teşkil eder. Koltuk altı terlemesi tedavisinde krem ve solüsyonların yeterli gelmediği durumlarda, botoksla tedavi yöntemi önerilmektedir. Deri altına uygulanan botoksla ter bezlerini uyaran asetilkolin salınımı engellenerek terleme durdurulmuş olur. Etkisi 3-14 ay arasında sürer.
Göz Altı Işık Dolgusu
Gözlerimiz en dikkat çekici ve önemli estetik alanlardan biridir. Göz bölgesinde morluk, torbalanma, sarkma ve kırışıklıklar çoğu insanın rahatsızlık duyduğu problemlerdir. Göz altı ışık dolgusu meydana gelen bu durumları tedavi etmek için kullanılan medikal bir işlemdir. Bu uygulamayla cilt rengi güzelleştirilir ve ciltte pürüzsüz bir görünüm elde edilir.
Göz altı ışık dolgusu yapılırken nemini kaybetmiş göz altı bölgesine gerekli nemi ve hacmi geri kazandırmak için hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılır. İşlem için deri altına tek bir noktadan giriş yapılır ve gözün çevresi bu dolgu maddesi ile kademeli olarak doldurulur. Operasyon tek seanstan oluşur ve 20 dakika sürer, işlem sonrasında kişi günlük yaşantısına rahatlıkla dönebilir. Kanülün uygulandığı yerlerde kızarıklık oluşabilir, bu tamamen normal bir etki olup birkaç saat içerisinde kendiliğinden geçer.
Göz altı ışık dolgusu kalıcılığı 9-12 ay sürmektedir, işlem sonucunda çökme ve çökmenin beraberinde getirdiği morluklar ortadan kaldırılarak ciltle bütünleşen bir renk elde edilmektedir. İşlemi düzenli olarak yaptırarak etki süresinin arttırılabilmesi mümkündür.