Akupunktur ile Kronik Ağrılara Son!
Son yıllarda, yaşam koşulları, uzun süre masa başı çalışma, trafikte arabada geçen uzun saatler, stres, iyi uyuyamama gibi pek çok faktör toplumun çoğunluğunda yaygın sırt, boyun, bel ağrıları, gerginlik ve halk arasında 'kulunç’ olarak tabir edilen kas sıkışması durumlarına yol açmaktadır. Alınan çeşit çeşit ağrı kesiciler sadece geçici çözüm olup, ağrılar bir süre sonra tekrar etmekte, olay kısır döngüye girip iyice kronikleşmekte ve kişide bir çaresizlik hissi yaratmaktadır.
Akupunktur
Akupunktur tedavisi, vücudun belirli noktalarına ve kaslara, çok ince yapıda özel iğnelerin batırılması ile uygulanan ve tamamen kişiye, kişinin hastalığına özel bir tedavidir. Geleneksel Çin Tıbbının bulduğu bu tedavi bugün Batı tıbbı tarafından geliştirilmiş ve 'Batı Medikal Akupunkturu (Western Medical Acupuncture) formuna ulaşmıştır. 'Batı Medikal Akupunkturu, geleneksel Çin tıbbının akupunktur noktalarının yanı sıra etkilenen kasları da hedef alan, 'Kuru İğneleme' tedavisine ağırlık vererek, sadece elle iğne uygulaması değil elektro akupunktur cihazının da sıklıkla kullanıldığı, modern Batı tıbbını esas alan, hastalığa ve hastaya özel akupunktur tedavisidir.
Kuru İğne Tedavisi
Akupunktur tedavisinin içerisinde yer alan kuru iğne tedavisi, aynı tip akupunktur iğneleriyle biraz daha derine, hedef kaslara yapılan ve halk arasında 'kulunç' olarak tabir edilen kronikleşmiş kas sıkışmalarını açmak için uygulanan tedavi yöntemidir.
Akupunkturda kullanılan iğneler yaklaşık 0.3 mm gibi çok ince iğneler olup hastada belirgin bir acıya neden olmaz. İğnelerin çeşidi, inceliği ve uzunluğu yapılan bölgeye göre değişiklik gösterebilir.
Akupunktur tedavisi kimlere uygulanır?
Akupunktur tedavisinin çok yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır.
Ağrı ile birlikte olan hastalıklar
- Tüm kas-iskelet sistem hastalıkları
- Bel, boyun fıtıkları
- Omuz, diz, kalça, dirsek, el, ayak eklemleriyle ilgili tüm ağrılar
- Ayak bileği kronik ağrıları, tendon zedelenmeleri
- Aşil tendinit
- Tenisçi dirseği, golfçü dirseği olarak bilinen dirsek kas ve tendon rahatsızlıkları
- Kireçlenmeler
Depresyon
Anksiyete, kaygı bozuklukları
Uyku bozuklukları
Fibromiyalji sendromu, yumuşak doku romatizması
Baş ağrısı, migren
Kabızlık, karın ağrısı
Kısırlık tedavisi, cinsel isteksizlik
Kilo vermeye destek, iştah kontrolü
Sigara ve diğer bağımlılık tedavileri
Yan etkisi var mıdır?
Hiçbir yan etkisi olmayan bir tedavidir. Hamilelerde, emziren annelerde, 15 yaş üstü çocuklarda da güvenle uygulanır.
Kaç uygulama (seans) yeterli olur?
Akupunktur seans sayısı her hastanın şikâyetine göre değişebilmekle birlikte, genellikle en az 2 seans yapılmalı, hastanın cevabına bakılıp devam edilmelidir. Kronik durumlarda 6-8 seans, ya da 10 seansa çıkılabilir.
Ne zaman sonuç alabilirim? İyileşme oranları nasıl?
Hastalarda ilk seanstan itibaren şikâyetlerde azalma görülmektedir. Takip eden uygulamalarda bu etki artmaktadır. Şimdiye kadar yapılan uygulamalar ve iyileşme yüzdelerine göre hastaların %85'inde büyük oranda iyileşme, kalanında da orta dereceli iyileşme izlenmektedir. Hastaların çoğu kullanmakta oldukları ağrı kesici ilaçları ve ihtiyaç hissetmedikleri için bazı antidepresanları bırakmış, yaşam kaliteleri belirgin derecede artmıştır.
Erdem Hastahanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Evren Kul Panza tarafından başarı ile uygulanan akupunktur ve kuru iğne tedavisi ile ağrılarınızdan kurtulabilir, geçici çözümlerle oyalanmak yerine kalıcı ve kesin sonuca ulaşıp ağrısız bir hayata kavuşabilirsiniz.